You are here:-, Psychisch-De ultieme manier om lang in bed te liggen

De ultieme manier om lang in bed te liggen

Nerveus zat ik in een rood beklede stoel met zwarte leuningen tegenover de huisarts. Het enige dat luider klonk dan het getik van de klok was het gebonk van mijn hart. Dat werd ook bevestigd toen de huisarts mijn hartslag ging meten. 93 slagen per minuut. Ondanks dat ik voor de zoveelste keer niet voor een hartkwaal naar de arts ging, werd die toch gecheckt. Kennelijk een vast ritueel dat hoorde bij het bezoeken van een dokter of huisarts. Maar goed, deze keer kwam ik er omdat ik nog steeds moeite had met slapen. In tegenstelling tot mij kwam zij juist erg kalm en rustig over en op die manier stelde ze mij ook een paar vragen zoals: Wordt je vaak midden in de nacht wakker? Heb je moeite met inslaap komen? Of ben je juist vroeg wakker? Na dat ik dit had beantwoord, kwam ze tot de conclusie dat ze niet per se wist wat mijn slaap belemmerde, maar ze dacht wel een idee te hebben over hoe ik mijn slaap kon verbeteren: medicatie.

Ik hoorde haar met enige agressie op haar toetsenbord tikken terwijl ik naar mijn afgetrapte schoenen zat te kijken. Ik keek pas weer op toen ze plotseling zei: “ja, ik heb het gevonden.” Het had betrekking  tot mijn medisch dossier. Ik heb de afgelopen tijd heel wat medicijnen moeten gebruiken voor mijn angsten en maagklachten. Het goede nieuws was dan ook dat ik de medicijnen die ze mij ging voorschrijven nog thuis had liggen, dus ik hoefde niks nieuws te kopen. Het slechte nieuws was dat er een waarschuwing bij dit voorschrift zat. Ik gebruikte namelijk al een middel dat mijn spieren verslapten zodat mijn lichaam wat beter kon ontspannen en de pillen die ze mij aanraadde kon dat effect misschien wel een beetje versterken (met nadruk op “beetje”). Zo erg zou het toch niet kunnen zijn en proberen kan geen kwaad, toch? Dacht ik bij mezelf. Oh, hoe naïef ik was.

Toen het tijd werd om te slapen was ik al weer helemaal vergeten dat er een risico zat verbonden aan de combinatie medicijnen die ik op het punt stond te nemen. Eerst pakte ik het pilletje die ik altijd nam en natuurlijk brak ik die doormidden toen ik probeerde het uit de strip te drukken. Daarna nam ik het andere pilletje dat leek op een donker blauwe M&M waarvan het bovenste laagje al was afgelikt. Erg smakelijk zag het er dus niet uit en ik keek op dat moment niet in de spiegel maar ik weet vrij zeker dat ik dat ook van gezichtsuitdrukking kon aflezen. Toen ik alles had ingenomen kroop ik mijn bed in en hoopte op goede nachtrust.

Die goede nachtrust had ik niet helemaal gekregen. Het was niet zo zeer dat ik een hele slechte nacht had, maar meer dat het de volgende ochtend onmogelijk was om mijn bed uit te komen. Ik bedoel hiermee niet dat het onmogelijk was omdat ik nog half inslaap was, maar ik bedoel meer iets dat betrekking heeft tot de medicijnen, iets waar ik eigenlijk al voor werd gewaarschuwd. Het was meer zo dat ik gewoon incapabel was om te bewegen. Ik wist plotseling hoe het voelde om verlamd te zijn. Het lukte gewoon niet om overeind te komen. Soms lukte het me om mijn hoofd tien centimeter omhoog te krijgen, maar al die pogingen eindigden met een doffe klap in mijn kussen. Dus ik kon niks anders doen dan in bed blijven liggen en zo tikten de uren weg. Zo nu en dan waagde ik weer een poging om overeind te komen, maar ook die waren tevergeefs. Pas toen het rond half één was kon ik met veel moeite mijn bed uitkomen en met wat ondersteuning van mijn ouders kwam ik uiteindelijk in de woonkamer terecht. Misschien moet ik er trouwens ook nog even bij vermelden dat ik al om zes uur wakker werd. Ja, ik heb dus inderdaad zes en een half uur in mijn bed gelegen omdat ik niet instaat was te bewegen.

Als ik een cijfer moest geven aan deze methode om “goed” te slapen, geef ik het een 1 van 10. Ten eerste zagen de medicijnen er niet smakelijk uit en ten tweede sliep ik niet eens goed. Omdat ik vandaag in een goede bui ben, ga ik nog net niet een negatief review schrijven op de Facebookpagina van de huisartsen praktijk.

By | 2018-04-06T09:49:00+00:00 april 6th, 2018|Categorieën: Lichamelijk, Psychisch|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter