You are here:-, Psychisch-Ik heb ADHD

Ik heb ADHD

Studieontwijkend gedrag, niet kunnen concentreren en duizend gedachten die door je hoofd dwalen en je afleiden. Iedereen heeft er weleens last van. Maar wat als je daar nou altijd last van hebt?

Mijn verhaal begint ongeveer 6 jaar geleden. Het jaar dat de bom ontplofte. Ik was zestien jaar en zat in het vierde jaar van het  vmbo. De druk op school en buiten school begon toe te nemen en daarbij ook de druk in mijn hoofd. Ik was dit niet gewend omdat ik onder mijn niveau werkte en daardoor bijna geen werkdruk ervaarde.

Mijn ouders hadden al snel door dat er iets aan de hand was. Ik was teruggetrokken, kon helemaal verdrinken in mijn eigen gedachten en als iemand iets zei, reageerde ik explosief. We besloten om naar een psycholoog te gaan en die vertelde mij dat ik ADHD had.

Als snel kreeg ik medicatie die de prikkels moesten remmen. Ik herinner de eerste keer nog heel goed. Ik zat bijna stoned in de klas. Ik had een rust over me die ik nog nooit gevoeld has. Doordat ik wist dat ik ADHD had, kon ik er ook mee om leren gaan. Ik begon mezelf en mijn trekjes beter te snappen en de medicatie zorgde ervoor dat ik minder prikkels binnen kreeg. Al snel zat ik beter in mijn vel.

Dit is niet waar mijn verhaal stopt. Zeker niet. Ik loop zo nu en dan nog heel hard tegen mezelf aan. In mijn eentje kom ik er niet uit. In de afgelopen jaren heb ik nog een aantal keer hulp gezocht. Dankzij de hulp van anderen ben ik gaan ontdekken wie ik ben en hoe mijn gedachten werken. Mijn zelfreflectie skills zijn ondertussen uitmuntend.  

Op een gegeven moment ben ik gestopt met mijn medicatie omdat ik weer mijn oude terugtrekkende gedrag begon te tonen. De medicatie onderdrukte niet alleen de prikkels, maar ook mijn emoties. Sinds ik ben gestopt, zit ik beter in mijn vel en heb ik het gevoel dat ik helemaal mezelf kan zijn. Af en toe is het nog chaos in mijn hoofd, maar omdat ik mezelf zo goed heb leren kennen weet ik hoe ik daar mee om moet gaan.

En als alles me weer te veel wordt? Dan zoek ik gewoon weer hulp.

By | 2018-04-03T12:08:49+00:00 april 3rd, 2018|Categorieën: Persoonlijk, Psychisch|1 Comment

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Een reactie

  1. Sophie 30 april 2018 at 20:27 - Reply

    Wat fijn dat je met je medicatie kon stoppen en dat je zo ver bent gekomen door jezelf goed te leren kennen! Ik hoop dat het nog lang goed blijft gaan!

Laat een reactie achter