You are here:-, Psychisch-Ik slikte pillen tijdens mijn tentamenweek

Ik slikte pillen tijdens mijn tentamenweek

Tijdens de introductiedagen van dit schooljaar begeleidde ik een klas nieuwe studenten. Tijdens een vragenronde vroeg een leerling of je hard moest studeren voor je tentamens. De docent dacht dat een student dat beter zou weten dan hij en vroeg aan mij of ik de eerstejaars kon vertellen hoe ik in mijn eerste jaar voor de tentamens studeerde. Ik had niet op die vraag gerekend en een beetje ongemakkelijk vertelde ik dat ik daar pillen voor gebruikte.

Ja, ik gebruikte pillen om de tentamenweken door te komen. Niet illegaal, ik heb er namelijk gewoon een doktersrecept voor. Een aantal jaar geleden had ik de stempel ADHD gekregen en kreeg daar ook medicatie voor. Na een aantal jaar stopte ik met de medicatie omdat ik zonder pillen beter in mijn vel zit.

Maar al snel merkte ik tijdens mijn studie dat ik mij niet goed genoeg kon concentreren zonder pillen. Mijn eerste tentamenweek was dan ook een ramp. Daarom besloot ik om in de tentamenweek van het tweede blok mijn medicatie weer te gebruiken zodat ik mij beter zou kunnen concentreren. Dankzij de medicatie kon ik de hele dag aan een stuk door leren. En toen ik mijn eerste voldoende binnen had besloot ik door te gaan met het slikken van pillen. Op die manier haalde ik zeven toetsen in twee weken.

Je denkt vast dat dit een super goede oplossing was voor mijn concentratieprobleem. Dat dacht ik ook en de tentamenweek daarop gebruikte ik weer medicatie. Maar al snel merkte ik en ook de mensen om mij heen dat de medicatie mij veranderde. Ik had last van bijwerkingen. Dankzij de pillen kon ik de hele dag leren, maar ik begon mij ook steeds meer terug te trekken en werd erg emotioneel. Maar het grootste probleem was dat ik steeds na elke tentamenweek weer moest afkicken en dat kost tijd. Zodra ik afgekickt was en weer goed in mijn vel zat, begon er weer een nieuwe tentamenweek en ging ik weer medicatie slikken.

Op een gegeven moment heb ik besloten om te stoppen met het slikken van pillen. Ik vind het belangrijker dat ik goed in mijn vel zit dan dat ik hoge cijfers haal. Soms vraag ik me af of het de beste keuze was, maar deze gedachten verdwijnen als ik mijn resultaten zie. Ik haal ook zonder pillen goede cijfers. Een voldoende kost mij erg veel moeite, maar het is de moeite zeker waard.

By | 2018-05-04T09:30:46+00:00 mei 4th, 2018|Categorieën: Lichamelijk, Psychisch|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter