You are here:-, Psychisch-Reis door je hart

Reis door je hart

‘”Maar het heeft wel nut om op zoek te gaan naar emotionele schade en blokkades die verwerkt moeten worden. Zo word je niet iedere keer als een elastiek teruggetrokken in oude patronen. Verlang je daarnaar… durf je dat?” (de Vos, 2018, P 37)

Afgelopen week was ik op een christelijke conferentie in Zwolle en de quote hierboven werd genoemd als vraag. Ik werd die dag erg aangesproken door de spreker en ben de afgelopen week  aan het denken geweest over die dingen die ik heb gehoord.

Want durf ik het? Durf ik op zoek te gaan naar emotionele schade die ik ooit heb opgelopen? Durf ik, zoals de spreker het verwoordde, een reis te maken door mijn hart? Durf ik te zien waar ik vastloop? Durf ik het aan om het te verwerken, of verstop ik mezelf liever achter een glimlach?

Dit zijn vragen die mij de afgelopen week, in mijn toch al drukke bestaan, bezighielden. Maar waarom zou ik de stap niet zetten? Het is niet vreemd om de stap te zetten. Om te gaan zoeken naar je gevoelens en naar je manier van denken.

Vroeger was het taboe op hulp zoeken erg groot. Inmiddels is het geen ongepast gedrag meer. Vroeger keken mensen veel sneller raar op als je zei dat je naar een psycholoog ging. Vroeger moest je doorbijten en kwam het uiteindelijk vast wel goed. En nu, is dat nu nog zo?

Ja, maar niet meer in de maatschappij. Maar in mijn hoofd. Er rust nog zo’n groot taboe op psychologische hulp zoeken in mijn binnenste. Want waarom zou ik het nodig hebben? Er is toch niks mis met mij? Ik ben toch niet gek geworden?

Integendeel, je hoeft niet gek te zijn om naar een psycholoog te gaan. Als jij jezelf beter kan leren kennen door met een psycholoog te praten, moet je dat doen. Het gaat om jou en jouw toekomst. Dat geldt voor jou maar ook voor mij. Maak die reis door je hart, je komt er altijd sterker uit.

By | 2018-04-11T11:31:20+00:00 april 11th, 2018|Categorieën: Persoonlijk, Psychisch|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter