You are here:-, Psychisch-Studievertraging, de weg naar een mooier uitzicht?

Studievertraging, de weg naar een mooier uitzicht?

“Jullie vertonen te veel studentengedrag.” Vol verbijstering kijk ik mijn docent aan, “studentengedrag?” Dit heb ik nog niet eerder gehoord van een docent. Ik hoor eerder van docenten dat ik een fanatieke leerling ben die graag veel leert van de vakken die zei volgt. Daarnaast zei de docent dat ik beter van opleiding kon switchen, de opleiding was misschien toch te zwaar. Dat krijg je dan te horen in je tweede studiejaar. Dat had ook wat eerder gemogen. Ik ga tegen de argumenten in. Ik ben een doorzetter ik ga niet zomaar van opleiding switchen. 

Na het gesprek loop ik wat verbijsterd maar vooral verbaasd door school. Alles gaat langs mij heen. Mensen praten maar ik hoor ze niet. Wat is er zojuist gebeurd? Ik zei al langer tegen mezelf dat de kans op vertraging er wel in zat. Ik had er alleen nooit echt op gerekend. Ik hield voor mezelf de schijn hoog dat het goed ging. Na een dag kwam het besef wat studievertraging inhoud.

Een jaar langer, het voelt als falen. Het doel dat ik voor ogen had heb ik niet gehaald. Het voelt als een bergtop waar je overheen moet. Je moet eerst helemaal naar boven klimmen om van het uitzicht te kunnen genieten.

Daarna kwam het besef van rust en van meer ruimte. De bergtop kwam in zicht en langzaam kan ik van mijn uitzicht gaan genieten. Ik loop al een langere tijd op mijn tenen. Nu de docent op een wat botte wijze mij met mijn neus op de feiten heeft gedrukt, heb ik geen andere keuze dan aan mezelf toe te geven. Ik denk dat dat het beste is wat ik kon doen en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Want aan het begin voelde het als falen maar nu voelt het als een nieuwe kans. Zeg nou zelf, wat is een jaar op een heel mensen leven, als dat jaar jou op de been kan houden.

 

By | 2018-04-04T08:40:54+00:00 april 4th, 2018|Categorieën: Persoonlijk, Psychisch|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter