You are here:-, Psychisch-We hebben allemaal wat

We hebben allemaal wat

We hebben allemaal wat we zijn allemaal raar
En toch zijn we broertjes en zusjes
We hebben allemaal wat we zijn allemaal raar
En toch houden we van elkaar

Kijk dat is Wim
Die is niet zo slim
Die weet niet dat twee en twee vier is
En daar is Tom
Ook al zo dom
Die denkt dat Amerika hier is

(We hebben allemaal wat, Elly en Rikkert, 1986)

Ik ben opgegroeid met dit liedje. We luisterde het in huis, in de auto en zongen het in de kerk. Als kind moest ik altijd erg hard lachen om dit liedje. Ik kende namelijk een Tom en een Wim. Maar nu ik ouder ben kijk ik met andere ogen naar dit liedje.

Steeds vaker realiseer ik mij dat ook mijn naam in dit liedje had kunnen staan. Kijk daar is Mar, niet goed in haar knar, ze heeft een obsessie voor eenhoorns. Of Kijk daar is Mar, helemaal in de war, ze heeft erg last van te veel prikkels.

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zichzelf in het liedje herkent. Want zo als het liedjes zegt, we hebben allemaal wat en we zijn allemaal raar.

Tom en Wim zijn in het echt wel niet dom. Wat ze dan wel hebben moet je maar aan hen vragen. En jij, heb jij ook wat? Ben jij ook raar? Vast wel. Durf je dit ook toe te geven?

By | 2018-04-03T10:45:04+00:00 maart 16th, 2018|Categorieën: Overig, Psychisch|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter