You are here:--‘Why my life ended’

‘Why my life ended’

‘13 reasons why’. Een serie waar de meningen over verdeeld zijn. Verschillenden vinden het niet kunnen. Dit komt vooral doordat de harde werkelijkheid naar voren wordt gebracht. Anderen vinden het juist goed dat deze onderwerpen ter sprake komen. Niemand durft het er immers over te hebben.

Vraag jij je nu af waar ik het over heb? ‘13 reasons why’ is een Amerikaanse dramaserie van Netflix. Deze serie gaat over een tiener, genaamd Hannah Baker, die zelfmoord pleegt. Voordat ze het daadwerkelijk doet, neemt ze tapes op; dat zijn zulke bandjes van vroeger waar je geluidsopnames op kunt zetten. Door deze tapes laat Hannah weten wat de redenen zijn voor haar zelfmoord.

~ I hope you’re ready, because I’m about to tell you the story of my life. More specifically, why my life ended. And if you’re listening to these tapes, you’re one of the reasons why. ~

In het echte leven hoor je er misschien niet zoveel over, maar wat er in de serie wordt getoond, is de harde werkelijkheid. Dit gebeurt dagelijks en niemand durft hierover te spreken. Wie zoiets overkomt, durft het niet te delen met zijn/haar omgeving. Dan bedoel ik niet per se de zelfmoord zelf, maar de redenen waardoor Hannah zelfmoord pleegde. Als ze het verhaal vertellen zijn zij bang dat anderen hen niet geloven of dat ze gezien worden als aandachtstrekkers.

Zelf kan ik mij heel erg inleven in een film of serie. Daarom vond ik het heel heftig om deze serie te kijken, maar tegelijkertijd vond ik de manier van filmen erg mooi. Ik vind dat er goed aan gedaan is om deze harde werkelijkheid te filmen, want er moet meer over gepraat  worden. Meer mensen moeten realiseren hoe vaak dit gebeurd, hoe heftig het is en wat het met het slachtoffer doet.

Heb je de serie nog niet gezien? Kijk hem snel op Netflix! Het is een echte aanrader. En als je hem al wel gezien hebt, op 18 mei 2018 komt het 2e seizoen uit.

By | 2018-05-14T09:21:09+00:00 mei 14th, 2018|Categorieën: Overig|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter