You are here:--Zo raak je 7 kilo kwijt binnen een paar weken!

Zo raak je 7 kilo kwijt binnen een paar weken!

Ik heb altijd al moeite gehad met werkdruk. Het maakte mij gestrest en ik raakte in paniek als ik druk begon te ervaren. Hoe hoger de druk, hoe meer paniek. En als ik in paniek raakte, kreeg ik een black-out en kon ik niet meer verder werken.

Dit gebeurde ook tijdens mijn examen op het mbo. We hadden praktijkexamen en we kregen 40 uur om ons examenproject te maken. Elke dag kreeg je een aantal uur de tijd. Nu moet je weten dat ik tijd heel slecht kan inschatten. Ik denk al snel dat iets een uur duurt terwijl het in werkelijkheid maar een kwartiertje duurt. Dit heb ik ook andersom. Ik denk dat iets een kwartier duurt terwijl het in werkelijkheid een uur duurt.

Ik had dus 40 uur voor mijn examen, maar in mijn gedachten was het maar 20 uur. Dit zorgde bij mij voor stress en daardoor ging ik juist langzamer werken. Er verstreek steeds meer tijd en de stress nam toe. Door de stress begon ik het overzicht te verliezen en wist ik niet meer zo goed wat ik allemaal nog moest doen.

Door de stress begon ik gewicht te verliezen. Op een dag stond ik op de weegschaal en zag ik dat ik 7 kilo was afgevallen. Ik schrok daar best wel van. Niet dat ik het erg vond dat er een paar kilo’s af waren, maar het was niet op een gezonde manier gebeurd. Toen ik die dag weer zat te stressen op school besloot ik om eens samen met de docent te kijken naar wat ik nog moest doen.

Toen ik eindelijk weer het overzicht had kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk te veel was om nog in de overgebleven tijd te maken. Ik had op dat moment twee keuzes. Ik kon er voor kiezen om weer te gaan stressen en te proberen alles op tijd af te krijgen of ik zou zoveel mogelijk afmaken en wat ik dan niet zou af krijgen, zou ik tijdens een herkansing afmaken. Uiteindelijk besloot ik te gaan voor optie twee. Mijn docent snapte mijn keuze niet helemaal en zei dat ik het vast wel af zou krijgen als ik hard zou werken. Maar mijn besluit stond vast. Ik wilde minder stress. Als ik nog meer kilo’s kwijt wil, doe ik dit liever op een gezonde manier.

By | 2018-04-16T09:51:22+00:00 april 16th, 2018|Categorieën: Persoonlijk|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter