You are here:-, Overig-Zou jij je maatje weigeren?

Zou jij je maatje weigeren?

Kort geleden was ik met een vriend van mij wat gaan eten in een restaurant. We liepen met zijn drieën naar binnen maar een van ons werd geweigerd. Zij mocht niet naar binnen vanwege hygiënische reglementen. Wij vonden dit de grootste onzin. Zij was namelijk geen normale vriendin, maar een vriendin in functie. Het was namelijk de geleidehond en het maatje van de vriend waarmee ik uit eten ging. We waren beide geïrriteerd maar nadat de jongen met zijn baas had gesproken mochten wij naar binnen met de geleidehond.

Een tijd geleden hoorde ik een soortgelijk verhaal van een vriendin. Zij en haar geleidehond werden geweigerd in de bioscoop. Er was veel gedoe bij de ingang. Maar wat ze ook probeerde, ze mocht niet binnenkomen. Ze is daarna maar huiswaarts gegaan zonder de film te hebben gezien.

Als ik dit soort verhalen hoor, vraag ik mezelf vaak af waar het met de maatschappij heen gaat. Hoe kom je op het idee om een geleidehond te weigeren? De honden zijn super herkenbaar en je ziet toch dat mensen die hond gebruiken ter ondersteuning. Iedere werknemer die wordt aangenomen zou tijdens zijn periode van inwerken te horen moeten krijgen dat geleidehonden altijd welkom zijn. Zeker als je werkzaam bent in een openbare omgeving. Zeg nou zelf, Wat kost het om tegen een collega te zeggen: “Geleide honden zijn hier altijd welkom.” Precies, Dat kost geen moeite, maar het scheelt wel veel moeite.

By | 2018-04-30T09:43:51+00:00 april 30th, 2018|Categorieën: Lichamelijk, Overig|0 Reacties

Over de schrijver:

Het delen van persoonlijke verhalen staat bij ons centraal. Door blogs en artikelen te delen over waargebeurde verhalen willen wij jullie laten weten dat jullie niet de enige zijn met problemen. En dat je steun kunt vinden bij je omgeving als je ergens mee zit.

Laat een reactie achter